DUKAN DİYETİ ve TECRÜBELERİM

                                
           Dünyada milyonlarca insanın yaptığı benimde bir dönem denediğim dukan diyeti ile ile ilgili bir şeyler yazmak istedim. Önce dukan diyetini anlatayım sonra tecrübelerimi paylaşayım.Diyetin ismi, diyeti ortaya çıkaran Dr. Piere DUKAN' dan geliyor. Dr dukan diyetin uygulanma şeklini detaylı bir şekilde bir kitaba toplamış.Kitabın gerçekten çok ilgi gördüğünü söyleyebiliriz.Diyet gerçekten çok popüler oldu çokça habere konu olduğuda bir gerçek.Birçok ünlünün bu diyet yardımıyla zayıfladığını söyleyebiliriz. Bu diyet Dr Mehmet ÖZ'ün de bahsettği bir diyettir
        Diyetin 4 evreden oluştuğunu söylemiştim.Her evrenin olmazsa olmazı su ve yulaf kepeği.. Günde en az 1,5 litre su içmeniz gerekiyor.Ve her gün yaklaşık 2 kaşık yulaf kepeği yemelisiniz.

         İlk aşamada sadece protein yenilmesine izin veriliyor.Bu evrenin süresivereceğiniz kilo miktarına göre 1-10 gün arasında değişiyor. 10 kilo vermek isteyen biri 1 hafta sürecek atak dönemi kurallarını harfiyen uygulamak zorunda.
Bu süreçte karbonhidrat alımı yok. yağ asla yok
     Aşağıda sıraladığım besinlerin tüketilmesi uygun:
            Az yağlı etler (kuzu ve pirzola hariç), sakatat, bütün balıklar, bütün deniz ürünleri, ördek ve kaz dışında tüm kümes hayvanları, yağsız jambon, hindi ve tavuk dilimleri, yumurta, yağsız süt ve süt ürünleri. En az 1,5 litre su. Diyetin olmazsa olması 1,5 yemek kaşığı yulaf ekmeği ve elbette spor.
      2. Evrede Bu aşamada proteinlere ilaveten sebze de yemeye başlıyorsunuz. Enginar, patlıcan, domates, ıspanak, brokoli, lahana gibi sebzeler yenilebilir. karbonhidrat hala yasak.


      3. Evreye güçlendirme evresi diyebiliriz.Bu evrede hedef kiloya ulaşılmış olması bekleniyor. Bundan sonra, verdiğiniz her kilo başına 10 gün güçlendirme dönemi uygulanması gerekiyor. Yani 10 kg verdiyseniz 10X10=100 gün güçlendirme yapılmalı.
Bu dönemde: Atak evresinin proteinli besinleri, seyir döneminin sebzeleri, muz, üzüm ve kiraz dışında her gün bir porsiyon meyve, günde 2 dilim tam tahıllı ekmek, çok yağlı olmayan peynir, haftada 2 porsiyon nişastalı gıda, kuzu budu, 1,5 çorba kaşığı yulaf kepeği yiyebiliyorsunuz. Haftada 2 gün ödül yemeği hakkınız var. Ayrıca, haftanın bir gününü sabitleyerek o gün içinde sadece saf protein tüketmeniz gerekiyor.
Su ve spor bu evrenin de olmazsa olmazı.
          4. Evre koruma evresidir
         Diyetin son ve en kolay evresine geldik. Artık haftanın 6 günü dilediğiniz her yemeği serbestçe yiyebileceksiniz. Bir daha asla kilo almamak için ise yine sabitlediğiniz haftanın bir gününde saf protein almanız gerekecek.
           Kilo vermek ve tekrar eski kilonuza dönmemek için Dukan diyetinin 4 evresini harfiyen uygulamalısınız.
        Diyeti tanıdığımıza göre tecrübeleri paylaşabiliriz. ben bu diyeti uygulayanlardanım. sabahları yumurta yağsız süt ve peynir. Öğlenleri yağsız et tavuk veya balık akşamlar ise yulaf kepeğinden krep ve ton balığı yiyerek gerçekten 5 günde 2 kilo verdim.Anak 5. günden sonra şikayetler duymaya başladı özellikle kabızlık çok fazla yapıyor. Doktor arkadaşımla görüşünce diyetin yanlış bir seçim olduğuna karar verip bıraktım
         Diyet gerçekten kilo verdiriyor ancak uzmanların Çoğu tek tip besinle beslenmeni çok zararlı olduğunu vurguluyor. Benden söylemesi...


                  VİDEOLAR FAYDALI OLACAKTIR.

UzmanTV  
                  
               

              

0 yorum to “DUKAN DİYETİ ve TECRÜBELERİM”

Yorum Gönder