YAPAMADIĞINIZ MATEMATİK SORULARINI SORABİLİRSİNİZ





               


           Daha önce ki yazılarımda matematik öğretmeni olduğumu yazmıştım. Her düzeyde yapamadığınız soruları sorabilirsiniz ister bloğa yorum atın ister mail gönderin her şekilde sorularınıza cevap bulabilirsiniz.(bilgiciyiz@gmail.com)

          Ayrıca anlamadığınız konularla ilgili de yazabilirsiniz her türlü bilgiyi vermeye hazırım!!

                HEPİNİZE BAŞARILAR DİLİYORUM!!
                                              
Devamını Oku

40 YAŞ SONRASI BESLENME

 

                                                   

                                                     40 YAŞ SONRASI BESLENME




           
         Her yaş grubunun alması gereken besin değerleri birbirinden farklıdır malum bir yaşın üzerindeysek eğer kalp damar hastalığı, şeker, kolesterol, tansiyon gibi hastalıklara yakalanma riskinimiz artıyor ancak bu riskleri en aza indirmek kendi elimizde..ingiliz daily mail gazetesi 40 yaştan sonra almamız gereken, bizleri hastalıktan koruyan besin listesini çıkarmış. Gelin bakalım neler varmış:
      1- BADEM
       2-DOMATES
       3-KİRAZ
       4-SOYA
       5-TAVUK
       6-YAĞLI BALIK
       7- YAĞLI SÜT

İşte bu besinler 40 yaş sonrası bizleri hastalıktan korumaya yetiyormuş.Bilginize....
   



     
Devamını Oku

Sandy go home!


             SANDY KASIRGASI ABD ve KANADA'Yı VURDU



       


             Bir kaç saat önce dünya tasarruf gününden bahsetmiştik. Bakın tam bu günün üstüne dünyanın önemli yerleşim yerlerinin dün geceden beri felaket altında kaldığı haberlerini duyuyoruz. Sandy Kasırgası!!!
Kasırganın 50 milyon insanı etkilediği söyleniyor ve şuan ölen sayısı 33. Nedir sebebi? Evimizin yani dünyamızın doğal dengesini hep birlikte yok etmemiz değil midir? Ben  bu küçük bloğumda çağrımı yineliyorum gelin içimizdeki yok etme hırsını bir kenara bırakıp güzel bir dünya için adım atalım.Su israfını azaltalım, daha az kağıt harcayalım, geri dönüşüme önem verelim, yakıt tasarrufu yapalım, doğayı koruyalım...Bu böyle sıralanır devam eder. Yapılacak çok şey var. Hadi bakalım....







    

Devamını Oku

DÜNYA TASARRUF GÜNÜ



                                                DÜNYA TASARRUF GÜNÜ


 

       Pek çoğumuz haberi yoktur ama 31 Ekim; 1924 yılından beri ülkemizde dünya tasarruf günü olarak kutlanmaktadır.Tasarruf elimizde olanları ölçülü kullanmak, israf etmemektir. Tasarrufu çok yönlü düşünebiliriz: diş fırçalarken harcadığımız sudan tasarruf edilebileceği gibi bir öğrenci harçlıklarından arttırdıkları ile kumbarasını doldurması da tasarrufa örnektir.Adından da anlaşılacağı gibi bu günün amacı   tasarrufun önemini insanlara hissettirip, israfın önüne geçmektir. Dünyamızda var olan kaynakların kısıtlı olduğunu basın yayın araçlarında sık sık işitiyoruz. Peki bunu ne kadar önemsiyoruz. Dünyamızın doğal dengesi vardır sınırsız tüketme hırsına sahip bizler bu dengeyi git gide bozuyoruz.Aslında günlük hayatta dikkat edeceğimiz tek bir israf dünya doğal dengesini kurtarmak için bir adım  olacaktır.Gelin bir karar verelim bu gün başlayalım dünyamızı korumaya aslında hepimiz bloglarımızda bu konuya değinsek daha çok kitlelere ulaşsak ne iyi olur değil mi?

kutuplar eriyor




         
Devamını Oku

SAÇ MAŞASI YAPMANIN PÜF NOKTALARI

                        
                                     
                           
                                 SAÇ  MAŞASI YAPMANIN PÜF NOKTALARI


     Evet hanımlar hepimiz evde saçlarımızı şekillendirmek için çok uğraşırız.Kimimiz adeta bir uzman eli değmiş gibi  bukleler yaparız ama bazılarımızın ki ya hemen akıp gider yada kabar kabar acayip bir şey olur. İlk zamanlar bende hiç beceremiyordum ama zamanla elim alışınca püf noktaları bulunca çok doğal bukleler elde etmeye başladım. Bildiklerimi sizlerle  paylaşmak istedim

    ^İlk kural saçlarınız ıslak olmayacak ıslak saç asla maşa tutmaz. Saçlarınız tamamen kuru olmalı.

    ^Temiz saça maşa fazla dayanmıyor,çabuk akabiliyor.
    
    ^Maşanın seramik olmasına özen gösrerin.

    ^Maşa yapmadan önce koruyucu sprey kullanın.
   
     ^Isı ayarını saç tipinize göre ayarlayın eğer saçlarınız ince ise çok ısıtmayın saçlarınız çok kırılır ve hatta yanabilir.(benim maşam 230 dereceye kadar ısınabiliyor ama ben 190 derecede çok güzel bukleler yapabiliyorum)

    ^Saçınızı önce ikiye ayırın. Daha sonra ayırdığınız her bir parçayı yarısı altta yarısı üstte olacak şekilde tekrar ikiye ayırıp toka ile tutturun.

   ^Maşa yapmaya alt parçalardan başlayın.

   ^Çok kalın ve çok ince tutamlar almayın.
   
    ^Tutamları maşanın üzerinde geniş biçimde sarın eğer tutamları açmazsanız bukleler düzgün durmaz.

  ^MUTLAKA maşanın ucu aşağıya bakmalı adı üstünde su dalgası musluktan akar gibi maşa aşağıya bakacak.

  ^Eğer buklelerinizin dağılmasını istiyorsanız başanızı öne atıp saçlarınızı sallayın yada ellerinizi buklelerin arasında gezdirin ama bu işlemi saçlarunız sıcakken yapmayın bukleler akabilir!!!


Evet elimden geldiğince bildiklerimi anlattım. görüş,öneri ve yorumlarınızı bekliyorum...

    
   
                                   

Devamını Oku

İLK MERHABA :)

  

       Herkese merhabalar!!!

      Güzel güneşli bir 29 Ekim sabahında kurduğumuz bloğumuzun ilk yazısını yazmak şu ana nasip oldu.


      Açmak istedim çünkü bilginin paylaştıkça çoğaldığı bilincini
taşıyorum. Kimsin sen diyen varsa ben bir eğitimciyim.Matematik öğretmenliği yapıyorum. Senelerdir bu işi yapıyorum. İnsanlara bilgi taşımak en sevdiğim şey benim. Sesimi uzaklara duyurmak istiyorum. Umarım sizler beni Yalnız bırakmazsınız. Her türlü yorum, yardım, eleştiri, talep için  bilgiciyiz@gmail.com dan bana ulaşabilirsiniz
Devamını Oku